Yoshua – Ernstig expressief taalstoornis, pdd nos, algeheel ontwikkelingstoornis

Toen onze jongen 3 jaar was, werd tegen ons gezegd: “We hebben slecht nieuws…Uw zoon is ernstig verstandelijk gehandicapt. Hij is hoogstwaarschijnlijk autistisch en zijn motoriek is ook niet goed. U mag blij zijn als hij zichzelf later kan aankleden!

Wij konden ons hier niet bij neerleggen. Wij zagen duidelijk als ouders dat er veel meer in zat, maar we wisten ook niet hoe we hiermee verder moesten gaan.

Ik heb destijds een berichtje geplaatst op een msn groep (11 jaar geleden inmiddels) en toen reageerde een moeder die inmiddels een goede vriendin van mij is.

Zij had een vergelijkbare situatie en wees me op de HOOP groep. Dat is een forum op yahoo.

IK heb via de HOOP groep veel meegelezen, ben naar autisme conferenties geweest. We hebben diverse methoden geprobeerd en kwamen uiteindelijk op de combinatie ABA, caseïnevrij dieet, met daarin nog wat extra dingen omdat hij niet alles mocht volgens de bloedtest  die wij in Bunnik hebben gedaan. Zelf veel getraind met hem maar ook gewoon logisch nadenken. Met 4 jaar kwamen de eerste woorden.

Hij is nu 13, binnenkort 14 en hij is zover gekomen wat niemand van hem had verwacht omdat wij als ouders in hem zijn blijven geloven. We zijn heel blij dat we verder konden kijken en deze alternatieven therapieën hebben kunnen doen. We zijn trots op onze inmiddels toch al grote man. Hij heeft wel een beperking maar dat is niet te vergelijken met de diagnose die hij destijds kreeg. Nu praat hij de oren van mijn kop.

Mijn zoon en ik hebben zoveel beter contact…hij vraagt zoveel, wil zoveel weten van hoe dingen werken, hoe het leven in elkaar zit.