Verhalen van ouders – van de diagnose autisme tot behandeling, hoop en herstel

De meeste ouders begonnen het proces om hun kinderen te helpen door te luisteren naar de verhalen van andere ouders, vonden gelijkenissen met hun eigen kinderen en hun eigen ervaringen en zijn vandaaruit gaan kijken naar de mogelijkheden voor behandeling en therapie, benaderingen die kunnen leiden tot een verbetering in gezondheid en kwaliteit van leven voor kinderen en volwassenen met een diagnose autisme. Door toepassen van deze behandelingen, soms zo eenvoudig als een aanpassing in dieet, kunnen de autistische gedragingen van de kinderen verminderen en ouders zien vaak een algehele vermindering van de symptomen van autisme.

We verkrijgen inzicht en aanwijzingen van elkaars verhalen, we krijgen hoop, maar ook waarschuwingen. De verhalen van ouders zijn gedeeld door mensen die verbeteringen hebben gezien in de algehele gezondheid en gedragingen van hun kinderen door gebruik van verschillende biomedische interventies en/of gedragstherapieën. Ze herinneren zich hun eigen verslagenheid door de diagnose, die werkte als een katalysator voor hun vastberadenheid om hun kinderen te helpen.

Dit is geen serie van miraculeuze genezingen of complete herstel van autisme. Deze kinderen hebben duidelijke, soms zelfs opzienbarende vooruitgang gemaakt. Dit zijn verhalen van hoop.

  1. Jayden – ASS
  2. Edinho – ASS
  3. Yoshua – PDD NOS
  4. Tim – ADHD