Jayden – ASS

Op 2,5 jarige leeftijd gaat Jayden naar de peuterspeelzaal (PSZ). Hij had heel vaak diarree en ook op de speelzaal werd dit opgemerkt. De huisarts zei dat het peuterdiarree betrof en we moesten hem maar meer vet en minder zoete dingen geven. De diarree stopte niet.

Niet lang nadat hij op de PSZ gestart is merken we dat hij anders doet dan de meeste kindjes, hij is agressiever. Ook thuis gaat het moeizaam, we hebben heel veel ruzie met en over hem. Zo erg dat we het consultatiebureau (CJG) hebben gevraagd om hulp. Zij zijn 5 x 2,5 uur bij ons thuis komen helpen om grip op de situatie te krijgen. Dit werkte deels. Onder meer het Tripple P programma werd op ons geventileerd. Hoewel we er zeker wat aan gehad hebben, merkten we dat we er niet waren. Het was in huis nog niet rustig. CJG stelde voor om met integrale vroeghulp van de stichting MEE eens om de tafel te gaan zitten. Uit dit gesprek kwam naar voren dat ze wilden dat hij getest werd op een centrum voor psychiatrie voor kinderen. Hier stemden we mee in en op 25 maart 2014 kwam er onomstotelijk naar voren dat hij klassiek autisme had. Letterlijk zeiden ze; het is zo en dat gaat nooit meer over. Leer er maar mee omgaan. Leg je er maar bij neer…

Ik ben een mama, ik leg me helemaal nergens bij neer! Ik ben vanaf dat moment gaan lezen, lezen en nog eens lezen. Verhalen uit boeken, verhalen van andere moeders, ervaringsdeskundigen, wetenschappers, artsen en ook in specifieke groepen op facebook. Wow! Wat een hoop informatie zeg…

Soms zag ik door de bomen het bos niet meer. Maar, een van de filmpjes die op mij een hoop indruk gemaakt heeft is van dokter Katherine Reid. Zij beweerde dat ze haar dochter van autistische trekjes heeft genezen door E621 volledig uit het menu te schrappen. Waanzin vond ik het om te zien dat ze eigenlijk bijna niets meer uit de reguliere supermarkt kon kopen. Toch wou ik het ook proberen, omdat mijn gevoel hier goed bij was. Ik dacht; baat het niet, schaadt het zeker niet. We gaan een weekje biologisch om eens te kijken of het hier ook effect heeft.

20 uur nadat hij volledig op biologisch eten over gegaan is kreeg hij ongelofelijke buikpijn en heeft hij op de wc iets achter gelaten waar een olifant trots op geweest zou zijn! Twee uur daarna, om 13.00 uur wou hij naar bed, uit zichzelf. Dit was voor ons zeer opvallend omdat hij normaal stuitert van de energie en middagslaapjes deed hij al een hele poos niet meer.

De volgende dag slaapt hij ook uit, tot 11 uur! Die dag is hij ook ineens poep zindelijk, hij kan en gaat gewoon naar de wc. De diarree was na deze dag voor een groot gedeelte over. Het duurde ook niet lang meer voor hij overdag helemaal zonder luier liep.

We zijn tussendoor nog een aantal dagen naar andere voeding gegaan maar we merken het direct; hij raakt compleet onbereikbaar, wordt agressief en praat volledig onverstaanbaar. Dat weekje biologisch is dus bij ons thuis permanent geworden.

Naast alleen de voeding aan te passen zijn we bij therapeuten geweest. Een heleboel therapeuten wel te weten. We begonnen bij ergotherapie toen logopedie, homeopathie, bioresonantie, kinesioloog en fysiotherapie. Ieder van deze therapeuten hebben wel bijgedragen aan de goede ontwikkeling van Jayden maar ik denk dat het ontstoren met nosoden doormiddel van CEASE therapie (homeopaat) toch wel het meest heeft opgeleverd. Sommige mensen denken dat alleen vaccinaties te ontstoren zijn, maar ook andere zaken zoals bijvoorbeeld antibiotica en oxytocine kan bij een kind blokkades in de hersenen opleveren. Ook bij Jayden. Bij het ontstoren van oxytocine schoot hij een jaar terug in gedrag. Hij was weer als voorheen, zoals wij hem niet meer aan konden, hij maakte ons weer wanhopig. Hij sloeg en beet weer, was onbereikbaar en ook in z’n bedje lag hij weer heel vaak te gillen, ondersteboven en zonder deken. Dit was al een hele tijd achter de rug. Ook poepte hij weer in z’n broek waardoor zelfs de luiers terug ingevoerd moesten worden. Gelukkig was dit tijdelijk en na ongeveer een week kwam hij er veel beter uit. Hij was weer zoals we hem kenden, alleen praatte hij veel beter ook begon hij zelfs met het leren van letters. Ook had hij ineens meer geduld en raakte hij niet meer zo snel in paniek. Zo hebben we al een hele reeks aan ontstoringen gehad en zien we elke keer als er een ‘juiste’ potentie geraakt wordt oud, zeer storend, gedrag. Gelukkig weten we nu dat het altijd maar een periode betreft en dat het hem ongelofelijk goed helpt. Eigenlijk ben ik heel blij als hij zo reageert, dan weten we namelijk dat we weer een boosdoener te pakken hebben!

Door middel van bioresonantie hebben we zijn voedsel intoleranties kunnen ontdekken. Ook hier was nog winst te behalen voor hem; hij kon blijkbaar niet tegen bepaalde voedingsstoffen, ook al waren deze biologisch. Met een Quantec apparaat hebben ze gemeten dat hij niet tegen lactose, ei, geraffineerde suiker, gele kleurstoffen en insecticiden kon. Van een aantal dingen wisten we het al, maar bijvoorbeeld ei en suiker waren nieuw. Ook deze zijn nu compleet uit zijn dieet en zijn ontlasting is eigenlijk altijd normaal nu. Als ik overnieuw zou moeten starten en dit hele proces over zou doen zou ik starten met de Quantec test. Goede voeding (met lichtkracht 1 zoals dokter Hans Moolenburgh beschrijft in zijn boek; U kunt veel meer dan u denkt) is zeer belangrijk.

Mensen vragen mij weleens of het niet vermoeiend is om zo diep te gaan voor mijn kind. Dat is het absoluut niet! Beter nog; het heeft in mij een strijdlust wakker gemaakt waardoor ik zeer gemotiveerd ben om hem te laten genezen. Jayden heeft al een gedragsverandering van ongeveer 80%, dat betekent dat er nog 20% over blijft om voor te strijden. Ook zou ik het van de daken willen schreeuwen dat mensen zich niet klakkeloos bij een diagnose zouden moeten neerleggen. Ga tot het uiterste en think outside de box…